Hoofddorp

De Bibliotheek Haarlemmermeer biedt met vijf bibliotheekvestigingen (Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp en Zwanenburg) alles op het gebied van lezen, werken en studeren. Laat je inspireren door de ruime en actuele collectie van de bibliotheek met maar liefst 200.000 spannende en interessante boeken en films. Niet alleen romans, maar ook alles op het gebied van lifestyle, reizen, gezondheid, studie, hobby, huis en tuin. In alle bibliotheekvestigingen kun je bovendien prettig werken, studeren en ontmoeten en gebruik maken van gratis WIFI. De Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert daarnaast diverse activiteiten, zoals jeugdvoorstellingen, lezingen en workshops. Jaarlijks ontvangt de Bibliotheek Haarlemmermeer 500.000 bezoekers, waarvan 37.000 lid zijn van de Bibliotheek.

Speciaal voor het primair onderwijs biedt de Bibliotheek Haarlemmermeer de Edutheek. De Edutheek biedt u een divers aanbod en verschillende mogelijkheden om lezen en leesbevordering bij uw instelling vorm te geven. Om gebruik te maken van de collecties en diensten van de Edutheek, heeft u een abonnement nodig. Kijk op onze website voor het tarief en de voorwaarden van het Educatief abonnement.

U kunt bij de Edutheek terecht voor onder andere:
- een aanvulling op uw eigen collectie in de schoolbibliotheek
- themacollecties om in te zetten tijdens project of thema weken
- doorgaande leeslijnen

Daarnaast biedt Educatie & Leesbevordering u diverse trainingen en opleidingen aan en kunnen leesconsulenten u adviseren en ondersteunen bij het leesbevorderingsbeleid op school. U kunt hierbij denken aan:
- saneren schoolbibliotheek
- cursus open boek
- ondersteuning bij het lees- of activiteitenplan

Beschikbare projecten

Groep 1, 2, 4, 5