Verslag Netwerkmiddag 19 april 2023

netwerkmiddag 19 april 2023

De KCOS-Netwerkmiddag werd druk bezocht!

Naast de aanbiedersmarkt en de workshops, zijn er ook ICC certificaten uitgereikt aan de deelnemende cultuurcoördinatoren van de ICC cursus. De cursisten hebben tijdens het plenair programma hun Mural cultuurbeleidsplan in de vorm van een poster ontvangen. In 2023-2024 start een nieuwe ICC cursus, meld je hier aan!

Ellen Alvares van DGAI Music School gaf een inspiratie speech over het belang en urgentie van diversiteit en inclusiviteit:
Kern: diversiteit is er al. We zijn al divers, ook in Haarlemmermeer. Die diversiteit is juist uniciteit en daarmee een kans, een rijkdom.Het is ieder zien in zijn uniek talent en daar samen rijker van worden. We moeten eerst oog krijgen voor elkaars diversiteit, voor de unieke authentieke verschillen van elkaar. Eerst zien, luisteren, dan daarmee werken (inclusie) vanuit de gedachte dat het om ons kinderen gaat. Dan komt de wens om gelijke kansen te creëren en talenten te laten groeien natuurlijk. Wat een rijkdom, wat een mooie wereld krijgen we dan.
Haar boodschap; hou vol, wees nieuwsgierig, open en benieuwd naar elkaar - zeker als het moeilijk is - en durf te dromen om samen verder te komen.

Bekijk hier alle KCOS bijeenkomsten voor schooljaar 2023-2024.