Cultuurplan en ICC training

Wat willen we kinderen laten ervaren bij goed cultuuronderwijs, hoe doen we dat en vooral: waarom doen we dat? Deze vragen vormen uitgangspunten voor het schrijven een cultuurplan. Een cultuurplan is voorwaarde voor het gebruik maken van de subsidie Kunst en Cultuur op School. Eens in de vier jaar wordt het plan herschreven. Dit loopt bij voorkeur mee in de schrijfcyclus van het schoolplan.

Projectleider KCOS Renske Hoogervorst begeleidt scholen in de regio Haarlemmermeer kosteloos bij het schrijven of vernieuwen van het cultuurplan.
Ook het volgen van een ICC training is een mogelijkheid.

De ICC training van januari 2021 is helaas geannuleerd, we zijn voornemens om in het najaar van 2021 een nieuwe training te starten in Haarlemmermeer. Tijdens deze training wordt een leerkracht opgeleid tot cultuurcoordinator en wordt een compact en bruikbaar cultuurplan voor de school geschreven.

Kosten: €500 inclusief materiaal.

Belangrijk om te weten:
- voor de start vindt een intakegesprek plaats op de school met de (adjunct) directeur en deelnemer om verwachtingen en studieduur af te stemmen. Van de directie wordt gevraagd in ieder geval 1 teamsessie te faciliteren als onderdeel van de training.
- scholen die deelnemen aan het programma ' Cultuureducatie met Kwaliteit', kunnen korting krijgen op het cursusbedrag.

Vragen? Neem contact op.

Renske Hoogervorst
info@kunstencultuuropschool.nl / renske.hoogervorst@kunstencultuuropschool.nl
06-22587379