Netwerkmiddag 14 april

Verslag

Terugblik
We kijken natuurlijk terug op een bizar coronajaar waar we nog steeds niet 100% mee klaar zijn. Door de verlengde lockdown, en daarnaast het advies van het PO-raad om geen derden toe te laten op scholen, kwamen veel ingeplande cultuuractiviteiten dit jaar in het nauw en zagen cultuuraanbieders voor hun belangrijke inkomsten wegvallen.

In te halen activiteiten van schooljaar 2020-2021
Wij hebben de laatste weken een aantal scholen gesproken die vrezen dat zij hun KCOS-budget voor de zomer niet op kunnen krijgen en dit bij de gemeente geagendeerd. De gemeente vraagt om een flexibele houding van scholen én KCOS waarbij de bottom line is dat aanbieders niet in financiële problemen mogen komen. De gemeente heeft de wens dat de door de school geboekte aanbieders dit schooljaar uitbetaald worden. Concreet betekent dit dat de KCOS subsidie van dit schooljaar eind dit schooljaar besteed moet zijn, vraag dus alvast facturen op bij de aanbieders.

3 tips:
1) Probeer een nieuwe datum voor eind dit schooljaar af te spreken met de aanbieder
2) Probeer alternatief aanbod af te stemmen met de aanbieder
(bijv. een ander passend aanbod, online lessen/digitaal lespakket/museum in de klas etc.)
3) Bij een klein overschot kan de school het budget meenemen naar het najaar 2021.
Maar dit is niet wenselijk, dus overleg met KCOS.

Als je volledig wilt cancelen of een groot bedrag hebt dat je pas 21-22 in wilt plannen, neem contact op met KCOS.

Jouw mening telt!
Vul graag alle evaluaties in. Vanuit Planned Culture krijg je een dag na een activiteit automatisch een e-mail met link naar het online evaluatieformulier toegestuurd. Dit geld niet voor CMK activiteiten, die worden niet per activiteit geëvalueerd, maar daarvoor ontvang je nog een jaarevaluatie.

Afronding schooljaar 2020-2021
Zorg dat je boekhouding inzichtelijk is; bonnetjes bewaar je in een mapje schooljaar 20-21.
Eind schooljaar sturen we jouw activiteiten overzicht (of je kan dit zelf opzoeken in Planned Culture) en je kan daarop aangeven/controleren wat wel/niet door is gegaan. Geef aan KCOS door indien iets niet door is gegaan.

Vooruitblik
Toch heeft 2020 ons ook veel geleerd en gaan we het nieuwe schooljaar beter voorbereid in.

• Nieuwe selectievinkjes op de website:
Lockdownproof: voor deze activiteit heeft de aanbieder ook een alternatief beschikbaar, als we weer in een lockdown komen. Alternatieven zijn verschillend; je kunt denken aan een les via digibord, maar bijv. ook een museum die op school kan komen.
Lokaal aanbod: alle lokale aanbieders in gemeente Haarlemmermeer.
CMK partners: deze volgen begin mei en worden uitgelegd in de CMK sessie.

• Nieuwe aanbieders op de KCOS site:
De Schoolschrijver, Stoomgemaal Halfweg, Joods Cultureel Kwartier.
Niet nieuw, maar los van Pier K als aanbieder op KCOS: platform erfgoededucatie + MeerRadio.

• Doorontwikkeling KCOS:
- Aanbod: een evenwichtigere verdeling waarbij we ook oog hebben voor een ruime keuze. Te dure activiteiten én oude of niet afgenomen activiteiten zijn eruit gehaald.
- KCOS heeft voorwaarden voor samenwerking met de aanbieders opgesteld. Daarin staat onder andere in dat de aanbieders vanaf volgend school jaar zelf gaan plannen in het systeem Planned Culture met jullie (afgezien van een paar aanbieders met een eigen planningssysteem).
- Een aantal aanbieders staat niet meer op de site, bijv. door de voorwaarden of doordat KCOS dit heeft geïnitieerd. Mocht je alsnog bij een aanbieder willen boeken die niet (meer) op de site staat, neem dan contact op met KCOS.

Geld voor cultuuronderwijs in de Haarlemmermeer
Hoe zit het nou precies? Bekijk hier de infographic.

Tijdspad inschrijven voor KunstMenu 2021-2022
• Vanaf 15 april 2021 kan je inschrijven. Voor meer info zie de mail die op 15 april is verstuurd en bekijk de handleiding.
• 1 juni 2021: Jaarprogramma is ingediend via Planned Culture.
• Uiterlijk 30 juni 2021 hoor je of je jaarprogramma is goedgekeurd.

Powerpoints plenaire delen
Van de plenaire delen ‘Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024’ en ‘Presentatie Vakintegratie’ zijn hier de powerpoints beschikbaar:
- Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
- Presentatie Vakintegratie

Van de breakoutrooms is geen verslag beschikbaar. Mocht je nog vragen hebben daarover, neem dan contact op met de betreffende aanbieder van de breakoutroom.