Laatste nieuws van 2020

15 december 2020 | Voortgezet Onderwijs

Beste cultuurcoördinator,

De kerstvakantie is bijna aangebroken, in deze KCOS nieuwsbrief het laatste cultuurnieuws van 2020!

Wat laten we een hectisch jaar achter ons. We werden overvallen door Corona, culturele activiteiten werden verschoven of afgeblazen. De culturele sector kreeg het zwaar te verduren; met name de kleinere culturele organisaties zagen veel inkomsten wegvallen.

KCOS subsidie 2019-2020
Gemeente Haarlemmermeer gaf groen licht aan de scholen om de KCOS budgetten ook in het najaar van 2020 nog te kunnen besteden. Wil je ons laten weten of alle subsidies van het schooljaar 2019-2020 zijn besteed? Dit kan info@kunstencultuuropschool.nl / 023-5669516. Weet je geen antwoord op deze vraag? Neem dan contact op en wij zoeken het voor je uit.

Coronaproof Mediafestival op school: A New Reality
In een afwisselend programma van workshops en online expositie heeft Het Cultuurgebouw in november de leerlingen mee genomen op een inspirerende media-experience. Voor de workshops zijn gastdocenten in de klas gekomen (on- en offline) en zijn hands-on aan de slag gegaan met media en techniek. Leerlingen hebben door middel van een visual (interactieve foto) hun persoonlijk blik op The New Reality / de Nieuwe Realiteit ontwikkeld. Ze kozen een beeld, maakten een spotlight met led, stroom geleidende inkt, tape en ontwierpen een ‘switch’ om de visuals aan/uit te schakelen. Het programma was een samenwerking van de volgende partners in Het Cultuurgebouw: Pier K, Poppodium Duycker, Galerie De Meerse en de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Neem hier online een kijkje in de expositie van Galerie de Meerse.
Bekijk hier het filmpje met de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd.

KCOS ontwikkelt door
Dit jaar was het jaar van het updaten en opnieuw vormgeven van de KCOS website. Daarbij is al het VO aanbod langs onze redactie gegaan en aangepast waar nodig. We werken nog wel met een verouderd inkoopsysteem en onderzoeken hoe we dit systeem kunnen vernieuwen. Zodra we dat weten krijg je bericht. Zorg ervoor, dat na afloop van activiteiten de evaluaties ingevuld worden in https://mijn.kunstencultuuropschool.nl. Alleen zo kunnen wij de inhoudelijke kwaliteit van het KCOS aanbod blijven waarborgen!

Afspraak met KCOS
In januari en februari zal KCOS projectleider Renske Hoogervorst contact opnemen met alle cultuurcoördinatoren voor een afspraak. We willen onderzoeken of onze dienstverlening en de website voorziet in de (actuele) behoefte van de VO scholen. Andersom is er bij ons weinig zicht op vanuit welk beleid de cultuurprogramma’s worden ingekocht. We nemen contact met je op in het nieuwe jaar.

Tijdspad inkopen KCOS programma 2021-2022
Het tijdspad voor het inkopen voor het KCOS programma 2021-2022 ziet er als volgt uit:

• Vanaf 15 april 2021:
- Via de KCOS website zoek je aanbod uit voor jaarprogramma 2021-2022
- Actualiseer je schoolgegevens en leerlingenaantallen in mijn.KCOS.
- Actualiseer je beleidsplan.

• Uiterlijk 14 juni 2021:
- Jaarprogramma is ingediend via mijn.KCOS.
- Actueel beleidsplan ingediend via de mail bij info@kunstencultuuropschool.nl
• Uiterlijk 30 juni 2021 hoor je of je jaarprogramma is goedgekeurd.

We wensen iedereen een heerlijke en rustige kerstvakantie toe.
Op naar 2021; hopelijk een jaar vol inspirerend kunst- en cultuuronderwijs!

Hartelijke groet,
Team Kunst & Cultuur op School

Renske Hoogervorst
Lindy van Dun

Foto: Het Cultuurgebouw – Het Mediafestival