Laatste Cultuur(parcours) nieuws voor het VO

2 juni 2020 | Voortgezet Onderwijs

Beste cultuur & ckv-coördinatoren, kunstdocenten,

We houden je graag up to date met het laatste nieuws!
In deze mail lees je over:

  • Onze vernieuwde website en het indienen van je programma
  • Geannuleerde cultuuractiviteiten in het kader van corona
  • Budget 2020 Innovatie Cultuuronderwijs
  • Thuiskijktip! De Corona Bubbel - Allereerste livestream theatervoorstelling vanuit Schouwburg De Meerse

Onze vernieuwde en verbeterde website is live
Ga snel naar Aanbod VO om het exclusieve aanbod voor het Voortgezet Onderwijs te bekijken.
We hebben de zoekfilters verbeterd, je kunt een verlanglijstje samenstellen en (rond)mailen, en ook zoeken op budget is nu mogelijk!
Ben jij al bezig met het samenstellen van je nieuwe cultuurparcoursprogramma? Zorg dat voor 14 juni je programma is ingediend via https://www.mijn.kunstencultuuropschool.nl bij KCOS-projectleider Renske Hoogervorst.
Uiterlijk 30 juni krijg je bericht of je programma is goedgekeurd.

Let op:

  • Zijn/komen er wijzigingen in je contact- en/of persoonsgegevens? Pas deze zelf aan via https://www.mijn.kunstencultuuropschool.nl
  • Dit geldt ook voor de actuele leerlingenaantallen; pas deze zelf aan.
  • Zorg dat het actuele beleidsplan wordt opgeslagen. Scholen waarvan geen actueel beleidsplan is opgeslagen, krijgen van ons bericht.

Geannuleerde cultuuractiviteiten in het kader van corona
De gemeente Haarlemmermeer werkt nog aan een brief die naar de schoolbesturen uitgaat. Je kunt er vanuit gaan dat de subsidie van geannuleerde activiteiten niet teruggevorderd gaat worden. Het is wel de bedoeling dat deze gelden aan cultuureducatie worden besteed. De gemeente stelt scholen en aanbieders in de gelegenheid geannuleerde activiteiten opnieuw in te plannen. Heb je nog vragen over geannuleerde cultuuractiviteiten in het kader van corona? Neem contact op met Renske Hoogervorst via Renske.hoogervorst@pier-k.nl

Budget 2020 Innovatie Cultuuronderwijs
Zoals wellicht bekend stelt Pier K vanuit het Platform Innovatie Cultuuronderwijs budget beschikbaar voor de VO scholen voor de innovatie van cultuuronderwijs. Pier K wil graag inzichtelijk krijgen of jouw school nog gebruik wil maken van dit budget. Merel Nip neemt contact met je op, of mail haar zelf via Merel.Nip@Pier-k.nl. Bedragen die niet besteed zijn vervallen eind 2020, volgend kalenderjaar is er weer nieuw budget voor de innovatie van cultuuronderwijs

Thuiskijktip! ‘De Corona Bubbel’ van Corpus Acrobatics
Allereerste livestream theatervoorstelling vanuit Schouwburg De Meerse
Op woensdag 3 juni om 19:30 uur kun je via YouTube gratis kijken naar de korte voorstelling ‘De Corona Bubbel’ van Corpus Acrobatics met slangenmens Li Ling Kassing uit Hoofddorp. Zij belichaamt vanuit haar transparante bal de dagelijkse beperkingen van deze tijd. Hoe blijf je flexibel maar ook mentaal sterk om deze beperkingen te doorstaan? Wat nemen we straks mee wanneer onze bubbel beetje bij beetje wordt opengebroken?

De voorstelling van een paar minuten kijk je op 3 juni live via het YouTube kanaal van Het Cultuurgebouw en is leuk voor alle leeftijden!

Link: https://www.hetcultuurgebouw.nl/agenda/de-corona-bubbel-livestream/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/285378845836155/

Hartelijke groet,

team Kunst en Cultuur op School