Start nieuw schooljaar & Kunstmenu 2020-2021

13 augustus 2020 | Primair Onderwijs

Beste cultuurcoordinatoren,

We hopen dat jullie net als ons hebben genoten van een fijne lange zomer.
Het nieuwe schooljaar en dus ook Kunstmenu 2020-2021 gaat van start.

Stand van zaken Planned Culture
Dit jaar hebben alle scholen voor het eerst ingeschreven met het nieuwe inschrijfsysteem Planned Culture. Het is nu zaak om de data af te spreken.
De aanbieders (en soms ook scholen zelf) geven alle afgestemde data door aan info@kunstencultuuropschool.nl . De data worden door ons toegevoegd aan jouw planbord zodat je een totaaloverzicht hebt.
Pier K plant als enige aanbieder dit jaar ook zelf en voegt de afgesproken data toe.
Volgend schooljaar gaan alle aanbieders hun afspraken met scholen zelf inplannen.

Belangrijk om te weten:

  • Uiterlijk 1 oktober ontvang je een update van het planningsoverzicht in PDF per email. Zelf inloggen in Planned Culture kan natuurlijk ook.
  • Zorg dat je het definitieve leerlingenaantal van je school uiterlijk
    1 oktober in het systeem hebt doorgevoerd. Dit doe je door tussen
    15 september en 1 oktober in te loggen in Planned Culture.
  • Nog niet alle scholen hebben hun subsidie volledig besteed. Dit moet per 1 oktober wel het geval zijn. Deze scholen krijgen van ons apart bericht.
  • Voorafgaand aan de geplande activiteiten verstuurt Planned Culture herinneringsmails aan de contactpersoon van de school en aan de groepsdocent, indien je bij de groep het emailadres hebt ingevuld.
  • Na de activiteiten verstuurt Planned Culture evaluatieformulieren, bedoeld voor de groepsdocent die aanwezig was bij de activiteit. Evalueren van het Kunstmenu is een verplicht onderdeel.

ICC-cursus
In januari 2021 gaat een nieuwe ICC training van start in de Haarlemmermeer! Tijdens deze training wordt een leerkracht opgeleid tot cultuurcoordinator en wordt een compact en bruikbaar cultuurplan voor de school geschreven. Een op maat traject binnen de ICC training is ook mogelijk. Lees hier alle info en data en meld je direct aan!

Save the date!
Online netwerkbijeenkomst op 4 november 15:30 - 17:00 uur
Deze bijeenkomst zal volledig online via Zoom zijn, het programma wordt nog bekend gemaakt!

Besloten Facebook groep
Binnen onze besloten facebookgroep ‘ Kunst en Cultuur op School – Haarlemmermeer’ kun je kennisdelen met elkaar. Je kunt vragen stellen aan je cultuurcollega’s en inspiratie delen over alles - praktisch, inhoudelijk - wat te maken heeft met kunst en cultuur in de Haarlemmermeer. Deze facebookgroep is alleen toegankelijk voor ICC'ers uit de Haarlemmermeer.
Meld je aan zodat we online kennisdeling - een wens van meerdere ICC' ers - waar kunnen maken! Klik hier om direct naar de facebookgroep te gaan.

We wensen je een goede start volgende week, bij vragen weet je ons te vinden.

Hartelijke groet,

Team Kunst & Cultuur op School

Renske Hoogervorst
Lindy van Dun


Foto: Bakkum en Velserboer - Windowpiece; speel met kleur en compositie - groep 4 t/m 6