Corona

KunstMenu 2020-2021

Gemeente Haarlemmermeer heeft in vorig schooljaar een brief aan alle schoolbesturen gestuurd, deze brief is nog steeds van toepassing.
Daarin geeft de gemeente aan dat het belangrijk is dat de culturele aanbieders hun inkomsten niet mislopen. Op deze manier kunnen zij de activiteiten op een later tijdstip wel weer uitvoeren. Het is dus de bedoeling dat je als school het cultuurbudget uitgeeft in het betreffende schooljaar, zelfs als de activiteit niet plaats heeft kunnen vinden.

KCOS ontvangt wisselende berichten over het al dan niet door laten gaan van de KunstMenu activiteiten; bij sommige scholen mag het wel, mits op afstand.
Andere scholen krijgen de opdracht van het bestuur nog geen externen toe te laten, en niet de school uit te mogen. Het is nog steeds de bedoeling dat het KunstMenubudget 20-21 vóór de zomer besteed is. Vraag dus alvast de facturen op bij de aanbieders.

Mogelijkheden:

  • Wil je een activiteit verschuiven? Ga in gesprek met de aanbieder en probeer een nieuwe planning te maken voor of na de zomervakantie. Verschuiven naar volgend schooljaar is mogelijk, probeer het voor de herfstvakantie plaats te laten vinden.
  • Sta je open voor een online lesalternatief? Vraag bij de aanbieder naar de mogelijkheden bijv. via Zoom/Teams of YouTube. Veel aanbieders zijn zich hierop aan het oriënteren en zelfs al alternatieven aan het ontwikkelen. Ook musea zijn bezig met alternatieve pakketten.
  • Wil je een activiteit cancelen? Dat is in principe niet de bedoeling. Neem contact op met KCOS. Wij kunnen met je meedenken.

LET OP: onze KCOS aanbieders hanteren hun eigen voorwaarden rond verschuiven en cancelen.