12 april 2017 Netwerkbijeenkomsten Cultuuronderwijs Haarlemmermeer

12.30 – 13.00 lunchoverleg onafhankelijk adviseur met de aanbieders
13.15 – 13.30 inloop

13.30 – 15.00 Eerste netwerkbijeenkomst aanbieders en cultuurcoördinatoren PO en VO: speeddates, pitches en Ted-talks
15.00 – 15.30 Informeel netwerk, inloop nieuwe deelnemers

15.30 – 17.00 Tweede netwerkbijeenkomst aanbieders en cultuurcoördinatoren PO en VO: speeddates, pitches en Ted-talks

17.00 – 17.45 Netwerkborrel: Kennismaken met Jacoline Reijntjes, afscheid van Cas Himmelreich

Inlichtingen

Cas Himmelreich: 06-1640 0776
Mariska de Liefde: (di,womo,do) 023-5669 567

Jacoline Reijntjes nieuwe onafhankelijke adviseur cultuuronderwijs Haarlemmermeer

Jacoline Reijntjes treedt per 1 april 2017 in dienst als de nieuwe onafhankelijk adviseur cultuuronderwijs voor Haarlemmermeer en projectleider kunstencultuuropschool. Scholen en aanbieders kunnen op 12 april a.s met Jacoline kennis maken tijdens de twee netwerkbijeenkomsten en de afsluitende netwerkborrel in Poppodium Duycker. Dan nemen we ook afscheid van Cas Himmelreich die deze functie een enkele jaren ad interim heeft vervuld.

DATA OM TE ONTHOUDEN

Wo 12 april Twee netwerkbijeenkomsten kunstencultuuropschool: 13.30 in Popodium Duycker, Cultuurgebouw Haarlemmermeer
Wo 31 mei laatste dag programma 2017-2018 klaar indienen bij de onafhankelijk adviseur (Jacoline Reijntjes)
Wo 14 juni laatste dag indienen gemeente aanvraag subsidie 2017-2018
Za 30 sept laatste dag indienen gemeente vaststelling subsidie 2016-2017

170323ch

BELEIDSPLAN CULTUURONDERWIJS

Het is belangrijk dat de scholen in Haarlemmermeer een actueel beleidsplan cultuuronderwijs hebben, op grond waarvan de school een gefundeerde keuze maakt uit het aanbod. De gemeente stelt het hebben van een beleidsplan als subsidievoorwaarde. De onafhankelijk adviseur cultuuronderwijs ziet toe op de kwaliteit van het jaarprogramma. Zij kijkt, vóór de school het jaarprogrammaprogramma bij de gemeente indient in hoeverre het jaarprogramma aansluit bij het beleid van de school. De meeste beleidsplannen lopen van 2013 – 2016. Het is daarom nodig dat elke school zijn plan actualiseert of opnieuw opstelt. Dat kan op verschillende manieren.

1. Zelfstandig: de cultuurcoördinator schrijft samen met de collega’s van de cultuuronderwijs-werkgroep van de school een plan dat aansluit bij de werkwijze van de school.
  2. Via het volgen van een ICC-cursus. De cursist schrijft, in overleg met directie en team tijdens de cursus een plan voor haar/zijn school.
  3. M.b.v. de onafhankelijk adviseur cultuuronderwijs. Zij ondersteunt de cultuuronderwijs-werkgroep op je school om een plan te schrijven of te actualiseren. Het beleidsplan cultuuronderwijs moet een werkzaam, beknopt document zijn op basis waarvan de school cultuuronderwijs vormgeeft.

170323ch