Ga direct naar inhoud

BELANGRIJKE DATA in 2019

Vrijdag 31 mei
Laatste dag indienen programma in mijn.kunstencultuuropschool.nl ter beoordeling en feedback

Vrijdag 14 juni
Laatste dag indienen goedgekeurd programma 2019-2020

Maandag 17 juni
Laatste dag aanmelden ICC-cursus

Woensdag 11 september
Start ICC-cursus, opleiding Interne Cultuurcoördinator

Woensdag 13 november
Netwerkbijeenkomst Cultuuronderwijs Haarlemmermeer (agenda volgt)

ICC-CURSUS HAARLEMMERMEER 2019-2020

De ICC-cursus (Interne CultuurCoördinator) leidt leerkrachten of basisschooldirecteuren op tot cultuurcoördinator in het basisonderwijs.
Het lesprogramma biedt praktische vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs te stimuleren, optimaal vorm te geven en te borgen, met aandacht voor de inhoudelijke en financiële mogelijkheden in Haarlemmermeer.
De cursus is gericht op

1. het ontwikkelen van de eigen competenties als cultuurcoördinator,
  2. het schrijven of actualiseren van het cultuuronderwijsplan voor de school met draagvlak in het team en
  3. het opbouwen van een cultureel netwerk.

Het programma is ontwikkeld door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).
De cursus wordt, op maat gesneden gegeven door Jacoline Reijntjes, gecertificeerd ICC-trainer.
De cursist ontvangt na afloop een landelijk erkend certificaat plus een registratie in het lerarenregister.
Het succesvol afronden van de cursus levert 50 registeruren op.

Data, plaats en kosten
Startdatum: woensdag 11 september 2019.
De ICC cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op woensdagmiddag van 14.30-17.30.
11 september, 2 oktober, 6 en 27 november 2019,
8 januari, 12 februari, 11 maart en 22 april 2020.
De lessen zijn bij Pier K in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Daarnaast bezoeken we andere culturele locaties en spreken we op een school met een ervaren cultuurcoördinator.
Tijdens de laatste bijeenkomst ontvangen de deelnemers hun ICC- certificaat.
De kosten voor de cursus bedragen € 675,- inclusief lesmateriaal.

Aanmelden en nadere informatie
Aanmelden voor 17 juni via een mail naar kcos@kunstencultuuropschool.nl
De cursus start bij minimaal 7 deelnemers. Voor 5 juli ontvang je bericht of de cursus kan doorgaan, plus het programma van ieder dagdeel.
Informatie: Cas Himmelreich, projectleider kunstencultuuropschool.
06-16400776 / kcos@kunstencultuuropschool.nl

BELEIDSPLAN CULTUURONDERWIJS

Het is belangrijk dat de scholen in Haarlemmermeer een actueel beleidsplan cultuuronderwijs hebben, op grond waarvan de school een gefundeerde keuze maakt uit het aanbod. De gemeente stelt het hebben van een actueel beleidsplan (ingeladen in mijn.kunstencultuuropschool.nl) als subsidievoorwaarde. Het beleidsplan cultuuronderwijs is een werkzaam, beknopt document op basis waarvan de school cultuuronderwijs vormgeeft. De Projectleider KCOS kijkt bij de beoordeling of het jaarprogramma aansluit bij het beleid van de school.

Het schrijven of actualiseren van het beleidsplan cultuuronderwijs kan op verschillende manieren:

1. Via het volgen van een ICC-cursus. De cursist schrijft, in overleg met directie en team tijdens de cursus een plan voor haar/zijn school.
  2. Met ondersteuning van. de Projectleider KCOS. Hij ondersteunt de cultuuronderwijs-werkgroep op je school om een plan te schrijven of te actualiseren.
  3. Zelfstandig: de cultuurcoördinator schrijft samen met de collega’s van de cultuuronderwijs-werkgroep van de school een plan dat aansluit bij de werkwijze van de school.

Nadere informatie
mail naar kcos@kunstencultuuropschool.nl en de projectleider KCOS neemt contact met u op.