DATA OM TE ONTHOUDEN

Wo 11 april Netwerkbijeenkomsten kunstencultuuropschool
Do 31 mei laatste dag programma 2018-2019 klaar indienen bij de onafhankelijk adviseur (Jacoline Reijntjes)
Do 14 juni laatste dag indienen gemeente aanvraag subsidie 2018-2019
Zo 30 sept laatste dag indienen gemeente vaststelling subsidie 2017-2018

Het is weer zover: de netwerkbijeenkomst Cultuuronderwijs Haarlemmermeer vindt plaats op woensdag 11 april.
Hier ontmoeten de scholen en de culturele aanbieders elkaar.

12.30 – 13.00 Lunchoverleg culturele aanbieders
13.30 – 15.00 Eerste Ronde netwerkbijeenkomst met Cultuurcoördinatoren.
15.30 – 17.00 Tweede Ronde netwerkbijeenkomst met Cultuurcoördinatoren.
17.00 – 17.45 Netwerkborrel

Locatie:

Poppodium Duycker

Aanmelden verplicht: info@kunstencultuuropschool.nl

onderwijsmarkt 2017-1

BELEIDSPLAN CULTUURONDERWIJS

Het is belangrijk dat de scholen in Haarlemmermeer een actueel beleidsplan cultuuronderwijs hebben, op grond waarvan de school een gefundeerde keuze maakt uit het aanbod. De gemeente stelt het hebben van een beleidsplan als subsidievoorwaarde. De onafhankelijk adviseur cultuuronderwijs ziet toe op de kwaliteit van het jaarprogramma. Zij kijkt, vóór de school het jaarprogrammaprogramma bij de gemeente indient in hoeverre het jaarprogramma aansluit bij het beleid van de school. De meeste beleidsplannen lopen van 2013 – 2016. Het is daarom nodig dat elke school zijn plan actualiseert of opnieuw opstelt. Dat kan op verschillende manieren.

1. Zelfstandig: de cultuurcoördinator schrijft samen met de collega’s van de cultuuronderwijs-werkgroep van de school een plan dat aansluit bij de werkwijze van de school.
  2. Via het volgen van een ICC-cursus. De cursist schrijft, in overleg met directie en team tijdens de cursus een plan voor haar/zijn school.
  3. M.b.v. de onafhankelijk adviseur cultuuronderwijs. Zij ondersteunt de cultuuronderwijs-werkgroep op je school om een plan te schrijven of te actualiseren. Het beleidsplan cultuuronderwijs moet een werkzaam, beknopt document zijn op basis waarvan de school cultuuronderwijs vormgeeft.

170323ch