Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Kunst en Cultuur op School ontvangen? Schrijf je in
Sleep hier maximaal 5 projecten naartoe
Mailen
Bestellen
Vergelijken
Analyseren
Analyse

Excursies op maat

Routes door het landschap van de Haarlemmermeer

Routes door het landschap van de Haarlemmermeer

’In welke regio leven we?’ op maat fietsexcursies, wandelingen  door de lagen van het landschap en bebouwde omgeving van Haarlemmermeer.

Het landschap van de polder kun je op verschillende gebiedsniveaus bekijken. Maar hoe? Het landschap en de bebouwde omgeving kan enige toelichting gebruiken. Wat zie je, hoe kun je de verschillende lagen van het gebied waarnemen? Hoe kun je de identiteit van het gebied beter leren zien, benoemen en waarderen?  In wat voor regio leven we? De luchthaven heeft een ruim achterland met bedrijven, boerderijen, kassen en dorpen naast kantorenparken die Cradle 2 Cradle zijn gebouwd. Haarlemmermeer werkt aan Circulariteit. Hoe kun je dat terug zien? Waarom is het ontwerp van Schiphol zo beroemd? Wat maakt de omgeving zo bijzonder? Wat betekent dat voor de kwaliteit van ons dagelijks bestaan, de economie, de werkgelegenheid?

Podium voor Architectuur heeft diverse routes uitgezet, met steeds een ander accent: land- en kastuinbouw, infrastructuur, kantorenparken, bedrijvigheid, luchthaven, stedelijke lagen, de dorpen en het oorspronkelijke polderlandschap. In overleg met de docent(en) stellen we op maat een route samen die past bij het vak, de leeftijd en de opdracht, van CKV, geografie tot economie.  

Voorbeeld: Via het buitengebied waar vanaf de start en landingsbanen de vliegtuigen overheen scheren, is er ook stilte en een verzameling Nederlandse boerderijen. Want de boeren kwamen naar de polder vanuit heel Nederland. Die boerderijen worden nu gekoesterd en vormen de drager van hotspot The Valley waar circulariteit centraal staat, van kennis tot ondernemen. Via kantorenpark 20|20 met C2C architectuur en kweekkassen kan de tocht eindigen op het station.