Ga direct naar inhoud

Mijn School Zingt

Eigentijds liedrepertoire uit de hele wereld in verschillende talen, spannend, leerzaam, aanstekelijk en toegankelijk voor de hele school!

Aanbieder

Maak van de klas of zelfs van de hele school één groot swingend Afrikaans, Zuid Amerikaans, Frans, Engels of Braziliaans koor. Voor de onderbouw zijn er ook liedjes in het Nederlands. Alles lekker live, onder begeleiding van een muzikant.

Geen oubollige schoolliedjes maar aanstekelijke en swingende muziek. De workshop begint met vermakelijke zangspelletjes en improvisaties over harmonie, ritme, ademhaling en het gebruik van dynamiek.

Voor de dappere talenten is er ook ruimte voor solozang of -percussie. In een vreemde taal zingen valt reuze mee, zelfs in het Swahili! Onder begeleiding van gitaar en percussie worden de kinderen uitgedaagd om over voor hun onbekende grenzen heen te gaan. Liedrepertoire in o.a. Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Swahili, Nederlands en Italiaans

Samba Salad heeft in de afgelopen 40 jaar een enorm repertoire opgebouwd van eigen werk en internationale (on)bekende kinderliedjes. Hiervan zijn inmiddels 23 cd- albums verschenen. Een selectie hiervan verscheen ook in boekvorm, ‘Was ik maar op Trinidad’ verscheen bij de uitgeverij Thieme Meulenhoff en een groot deel in de populaire reeks ‘Zingen Op de Achterbank’. Ook maakt ons gezelschap gebruik van het kinderrepertoire dat verscheen op het beroemde wereldcompilatie label ‘Putumayo’.

Scholen die meedoen krijgen toegang tot een aparte site met mp3’s van het repertoire met instrumentale versies, teksten en achtergrond informatie over herkomst en betekenis. Het is ook mogelijk om met de hele school een eigen schoollied te maken. Inmiddels hebben enkele tientallen scholen samen met ons hun eigen schoollied gemaakt. Zie hierinder ook de links naar de verschillende YouTube fragmenten.

Er is een lesbrief beschikbaar

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

voorstelling

voorstelling & workshop