Ga direct naar inhoud

In het Wild (Afrika)

Muzikale avonturen door Afrika met 0lifanten, leeuwen, apen en nog veel meer dieren!

Aanbieder

Heerlijk zingen, dansen en muziek maken met uiteindelijk een spetterend beestachtige voorstelling voor elkaar, de rest van de school en/of familie & buren. Een interactief en muzikaal avontuur waarin we dieren zoals de leeuw, aap, vogel en olifant uit de jungle en savanne beter leren kennen. Samen bedenken we hoe de beesten bewegen, eten, spelen en vooral dansen...

Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met de Afrikaanse muziek (instrumenten) cultuur en natuur. Zingen in de Afrikaanse taal (Swahili) en dansen als dieren. Aye, Jambo Afrika! (Hee, Hallo Afrika!) Luister naar de MP3 in het filmpje op YouTube.

Het is pas een echt groots Afrikaans feest als er meerdere klassen aan het programma meedoen. Aan de hand van het verhaal, dat met Afrikaanse muziekinstrumenten wordt verteld, krijgt iedere groep een andere (dieren)rol te spelen. Bij de uiteindelijk voorstelling - voor elkaar op school en/of ouders en familie - krijgen ze behalve het hele verhaal (vertolkt door de drie of vier spelers van Samba Salad) elkaars deel pas te zien en te horen.

Terwijl één groep bezig is met de Samba Salad docenten gaan de andere groepen aan de slag met hun eigen juf of meester met het maken Afrikaanse versiering, maskers, oren, staarten, muziekinstrumenten etc. Elke groep krijgt een rol die aangepast is aan hun eigen niveau. Voor groep 3 is er mogelijk een aparte rol als Afrikaans orkest op Afrikaanse muziekinstrumenten.

Verteller, dans en zang: Maya Link / Gitaar, Afrikaanse percussie, zang en spel: Herman Link / Afrikaanse percussie, zang en spel: Rita Iny en/of Bart Jan Oosting

Na afloop is er voor ieder kind is er een cadeautje van de Bamboeclub van het Wereld Natuurfonds.

Het gezelschap neemt een eigen geluidsinstallatie mee.

Er is een lesbrief beschikbaar