Ga direct naar inhoud

WORKSHOP MET CONCERT

Experimenteren met componeren

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest heeft Het Concertgebouw een serie workshops met bezoek aan een concert samengesteld. Tijdens de workshop experimenteren de bovenbouwleerlingen met de bouwstenen van de compositie die ze ’s avonds tijdens het concert te horen krijgen. Door zelf met deze bouwstenen een eigen muziekstuk te maken, krijgen leerlingen inzicht in de betreffende compositie en ontwikkelen ze een actieve luisterhouding. De workshop wordt afgesloten met een opname van de compositie die de leerlingen met elkaar hebben gemaakt. Deze opname kunnen ze na hun bezoek aan Het Concertgebouw op de educatiewebsite van Het Concertgebouw beluisteren. Leerlingen die zelf een instrument bespelen, kunnen hun eigen instrument meenemen naar de workshop. Deelnemers zonder instrument mogen experimenteren met de piano, basgitaar, elektrische gitaar en verschillende slaginstrumenten die in Het Concertgebouw beschikbaar zijn.

kijk voor meer informatie op: www.concertgebouw.nl/educatie

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

voorstelling

voorstelling & workshop