Ga direct naar inhoud

Basispakket -Design

Voor de ontwerpers van morgen

Bijna alles wat we om ons heen zien is vormgegeven. Niet alleen deze brochure, maar ook de pen waarmee je schrijft, het park voor de deur en de kleren die je draagt. In het Basispakket Design gaan je leerlingen zelf ontwerpen. Ze worden uitgedaagd nieuwe materialen te onderzoeken en verschillende technieken in te zetten. Dit helpt hen bij het ontwerpen van eigen werk. Of dit nu een dansstuk, een film of een stof is.

Groep 1 & 2

Drukwerk met bijzondere stempels
Pier K Cultuuronderwijs PO

Broccoli, een luciferdoosje, een schroef. Op het eerste gezicht willekeurige voorwerpen, totdat je er de mooiste stempels van maakt... In de eerste les maken we met behulp van deze niet-alledaagse stempels uniek inpakpapier. In les twee bestempelen we een linnen tas met glow-in-the-dark verf.

op school
Digibord en wifi vereist

2 lessen van 45 min. per groep

Groep 1, 2

Groep 3 & 4

Diorama: ontwerp je droomwereld
Pier K Cultuuronderwijs PO

Met alledaagse materialen ontwerpen je leerlingen een eigen fantasiewereld. Ze bouwen een diorama waarin de voorwerpen een nieuwe functie krijgen. Natuurlijk mag ook hun favoriete speelgoed niet ontbreken. Als klap op de vuurpijl brengen je leerlingen hun droomwereld tot leven in een eigen animatiefilm.

in (klas)lokaal, op school

Groep 3, 4

Groep 5 & 6

Sensorium - Dansen op basis van de zintuigen
Pier K Cultuuronderwijs PO

Een expressieve dansmethode waarbij danservaring geen enkele rol speelt: dat is Sensorium. Door het prikkelen van de verschillende zintuigen worden je leerlingen geïnspireerd te bewegen. Beelden, geluiden, geuren en texturen vormen het uitgangspunt voor een fysieke ontdekkingstocht. Concen­tratie, informatieverwerking en creativiteit van je leerlingen worden op een organische manier geprikkeld.

op school, speellokaal

3 lessen van 60 min. per groep

Groep 5, 6

Groep 7 & 8

Een albumhoes voor je favoriete nummer
Pier K Cultuuronderwijs PO

Waar luisterde Rembrandt naar als hij schilderde? Welke muziek heeft Dali geïnspireerd? In deze module gaan je leerlingen het nummer waar ze het liefst naar luisteren verbeelden in een kunstwerk. De vorm staat ze vrij. Zo kunnen ze kiezen voor een collage, een tekening of een bewerking van een zelfgemaakte foto. De lessenserie wordt afgesloten met een kleine kijk-en-luister tentoon­stelling.

op school
Digibord en wifi vereist

3 lessen van 60 min. per groep

Groep 7, 8