Ga direct naar inhoud

3-4 | Zeven Sloten

Calefax gaat verhuizen naar een huis met zeven sloten. Maar waar is toch de zevende sleutel van het nieuwe huis?

‘Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven. Waar is sleutel nummer zeven gebleven?’ Tijdens de voorstelling Zeven sloten beleven leerlingen uit groep 3 en 4 samen met Doortje een verhuizing en de gevoelens die daarbij komen kijken. Afscheid nemen van kamer, huis, buurt en beste vriend, maar ook nieuwe dingen ontdekken zoals de spannende geluiden van een ander huis. Op school studeren de leerlingen in zeven lessen de liedjes en bewegingen in die bij de voorstelling horen. Via filmpjes op de website van Het Concertgebouw kunnen ze alvast kennismaken met zangeres Lotte van Dijck, de vijf houtblazers van Calefax en hun bijzondere instrumenten: hobo, klarinet, saxofoon, fagot en basklarinet.

educatie.concertgebouw.nl

Er is een lesbrief beschikbaar

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

Theater in School (Theater in School)