'Jambo!' Afrikaanse percussie en zang.

Maak van de klas een levendig en swingend Afrikaans dorp

Aanbieder
Maak van de klas een levendig en swingend Afrikaans dorp

Energiek, leerzaam en enthousiasmerend zijn de kernwoorden voor deze workshop. De kinderen spelen en werken met Herman Link aan een arrangement waarin behalve de muziek ook de Afrikaanse taal (Swahili) een rol speelt.

Samenspel, pret en groepsgevoel zijn belangrijk voor een goed resultaat. Trommelen is een laagdrempelige manier om grote groepen samen te laten spelen. West-Afrikaanse percussie-instrumenten als de djembé lenen zich uitstekend om zowel solo als in groepsverband eens lekker uit je dak te gaan.

Door een speelse maar goed doordachte opbouw worden de ritmes op een prettige en duidelijke manier voor de deelnemers aangeleerd. De kinderen zijn zeer goed in staat in staat de aangeboden ritmes te leren spelen. Vervolgens worden in groepsverband de verschillende partijen door elkaar gespeeld om ze dan weer in elkaar te laten overvloeien. Tot slot leren de deelnemers een Afrikaans liedje te zingen tijdens het spelen, uiteindelijk wordt dit muzikale hoogstandje verwerkt in de presentatie.

Herman zorgt ervoor dat elke deelnemer een passende rol en uitdaging krijgt, afhankelijk van diens niveau en individuele wensen. Eventuele opvallende talenten krijgen ook de gelegenheid te soleren.

Er is een lesbrief beschikbaar

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

De liefde tussen mens en dier
Glaslicht projecten