Anansi en de nieuwe wereld

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid.

Anansi en de nieuwe wereld

Al jaren worden de verhalen van, Anansi de spin afkomstig uit Afrika, verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop door mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wilt. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat rechtvaardigheid is en hoe je die kan krijgen zijn vragen wat in de Anansi-verhalen afkomstig uit Afrika continue aan de kaak worden gesteld.

In Anansi en de nieuwe wereld nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee in de reis van Anansi naar het westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die ene zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid en de manieren waarop (activisme, passivisme) je die kan krijgen.

BLOKLAND & BLACKMAN
Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Ze staan stil bij wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt, die viert die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Sterke persoonlijke verhalen gemengd met een goede dosis pijnlijke humor om de leed te verzachten.

Naast acteren en theater maken studeert ze ook nog aan de Amsterdamse Hoge school voor de kunsten.

Dorothy Blokland (1985) studeerde in 2014 af aan de academie voor theater in Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk. Met een grote liefde voor verhalen vertellen heeft zij tijdens haar studie twee wijktheatervoorstelling bij het Roterdams Wijktheater gemaakt met jongeren. De ongeschreven verhalen van de spelers waar zij mee werkte moesten verteld worden.
In 2015 heeft zij een bewerking gemaakt van de monoloog " De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet" naar het boek van Surinaamse schrijver Clark Accord. Sinds 2015 zit zij verbonden aan Poetry Circle.

Er is een lesbrief beschikbaar

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

De liefde tussen mens en dier
Glaslicht projecten