Aadje Piraatje viert Sinterklaasfeest

Gespeeld door Ton Meijer

Aadje piraatje viert Sinterklaasfeest

In de afgelopen jaren zijn er alweer drie verschillende voorstellingen ontstaan van de drie succesvolle boeken rond de avonturen van de kleine, lieve Aadje piraatje. Ton heeft een groot boek laten maken van dit miniboekje wat al jaren enorm verkoopt voor Sinterklaas. In deze interactieve vertelvoorstelling zal Ton een aantal verhalen vertellen uit het nieuwste boek en tenslotte eindigen met het Sinterklaasverhaal. Ook zingt hij verschillende Sinterklaasliedjes met de kinderen. Laat de kinderen verkleed als piraat komen, want aan het einde van de voorstelling mogen ze zelf piraten spelen.

In de verte zien ze het schip van Sinterklaas naderen en dat schip entert voor de verandering eens het schip van de piraten. Alleen Aadje is niet bang voor Sinterklaas maar de rest van de heren blijken hun tong te zijn verloren en durven pas te zingen als Sinterklaas al lang uit zicht is verdwenen. We maken mee dat Aadje van tanden wisselt, we bouwen samen met de andere piraten een piratensneeuwpop, Aadje leert lezen en we hebben last van een zware storm op zee.

De boeken zijn geschreven door Marjet Huibers die onder andere werkt voor Sesamstraat en de illustraties zijn van Sieb Posthuma, hij ontving in 2012 een gouden penseel voor beste illustrator. Deze voorstelling speelt al een aantal jaren met veel succes door het land in de weken voor Sinterklaas. Ton speelt Aadje met leden van het Nederlands Philharmonisch orkest en heeft de voorstelling gespeeld in China, Oman, Dubai, Frankrijk en Singapore.

TON MEIJER
Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek (jong en oud). Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

De liefde tussen mens en dier
Glaslicht projecten
Beeldend