3D-Pen-Tekenen Workshop

Zat je bij tekenen eerst nog aan papier gebonden, nu kom je los van het papier en krijgt je tekening een derde dimensie. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens de 3D-Pen-Tekenen Workshop van maX Music.

Zo werkt 3D-Pen-Tekenen
Bij maX Music gebruiken we speciale 3D-pennen waarmee je creaties tastbaar worden. Er komt geen inkt uit de pen, maar vloeibaar plastic dat direct stolt maar toch flexibel blijft. Hiermee komt een ontwerp 'los van het papier', en maak je bijvoorbeeld sieraden, telefoonhoesjes, een portemonnee, kledingaccessoires. Laat je fantasie de vrije loop.
Na een instructie van de workshopleider gaan de deelnemers aan de slag met het maken van hun eigen 3D getekende object. Dit kan aan de hand van stencils die de workshopleider mee neemt, of uit de losse pols.

De workshop kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een ontwerpfase.
De workshop kan op elk gewenst thema worden toegespitst. Het is zelfs mogelijk een technisch aspect aan de objecten toe te voegen. Zo kun je voor de techniekles op school zelf je onderdelen maken die je nodig hebt voor een project. En het ontwerp uit je architectuurles gaat nu echt de lucht in.

Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers hun creaties mee naar huis nemen of tentoonstellen in het lokaal van de school.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

De liefde tussen mens en dier
Glaslicht projecten
Beeldend