Ab Strakt & Co

een reliefbeeld van hardschuim met een betonnen huidje

Een werkerig project, waarin de leerlingen fysiek uiteenlopende handelingen verrichten: zagen, raspen, schuren, schroeven, tegellijm aanmaken, roeren en smeren.

Beeldend uitgangspunt is ABSTRAKTE KUNST. We starten met een ppt over abstrakte kunstwerken als opwarmertje. Allerlei vormen in steen, staal en beton passeren de revue. Dan gaan we niet ontwerpen, maar onmiddelijk aan de gang. Leerlingen krijgen een dik stuk hardschuim, dat ze te lijf kunnen gaan met zagen, raspen en schuurpapier. Dan wordt er dunne plaat uitgedeeld, waarvan ze stukken gaan zagen om op de ondergond te schroeven. Spelen staat voorop.

Voor het 'betonnen' richten we een baggertafel in; in groepjes gaan de leerlingen tegellijm aanmaken met water en hun werk inkwasten, zodat het er echt als van beton uitziet. (Geschikt voor buiten)

**********Alle werken tesamen kunnen tot een relief of buitenbeeld gemaakt worden************

Nabespreken tot slot.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook