¡Viva Flamenco!

Een feestelijke kennismaking met de dans en de muziek van de Flamenco.

Aanbieder
Een feestelijke kennismaking met de dans en de muziek van de Flamenco.

Trek je flamencorok en je dansschoenen aan, kam je haren strak naar achteren, doe een mooie bloem in je haar of zet een mooie Spaanse hoed op. Leren stampen, klappen en draaien als een echte flamencodanser(es) uit Spanje. Elkaar aanmoedigen zoals Spanjaarden dat doen, Olé! Een workshop vol temperament die kinderen van deze warmbloedige cultuur laat proeven. Door de toegankelijke en feestelijke stijlen/dansen zoals de Rumbas en Sevillanas , eventueel onder begeleiding van een flamencogitarist, raken de kinderen al snel besmet met het flamencovirus!

Wij gebruiken voor de zang zowel eenvoudige Spaanse teksten als Nederlandse teksten. Samba Salad maakte in 2011 het flamencosprookje 'Flamenkita' samen met de flamencokunstenaars van het gezelschap 'MasFlamenco'.  Liedjes uit dit programma worden voor de workshop gebruikt. Het boek met de cd die wij van dit programma maakten krijgt elke deelnemende groep gratis bij de workshop.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

De dansers
Dans, Muziek