100 jaar De Stijl

Mondriaan tot Dutch Design

Schilderen met plakband, bouwen met hout à la Rietveld. De Stijl- Mijn Stijl- Jouw Stijl! In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren heeft Pier K vier nieuwe workshops rond deze ‘nieuwe kunst’ ontwikkeld. Piet Mondriaan is voor alle De Stijl-kunstenaars het grote voorbeeld.

Tip: ga eerst met de groep naar het Gemeente Museum Den Haag voor een rondleiding door de collectie De Stijl. Reserveren via www.gemeentemuseum.nl/nl/bezoek/scholen/basisonderwijs. Kosten: €1,00 per leerling.

Bekijk ook de digitale beeldende methode ‘Laat maar zien’ uit ons aanbod voor leerkrachten.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

De dansers
Dans, Muziek
Groep 3, 4, 5, 6, 7