ABC Klassenposter

Maak een ABC poster met je klas

ABC klassenposter is een workshop voor groep 3 en 4 waarbij de kinderen hun eigen alfabetposter maken.

Deze workshop van 1,5 uur start met een les over typografie en het maken van ‘dubbele letters.’ Dit zijn letters met buitenlijnen, die dus binnenin de letter ruimte hebben.

Nadat de kinderen hebben geoefend in het maken van deze lijnen, vormen, nummers en letters, krijgt elk kind een eigen letter. Die letter is hun verantwoordelijkheid.

Ze maken deze letter in het groot op de manier zoals ze dat uitgelegd hebben gekregen. Deze letters worden weer ingekleurd en geïllustreerd door de kinderen, het liefst met afbeeldingen die te maken hebben met hun letter.

Terwijl de kinderen hun letter afmaken gaan ze ook op de foto. De greenscreen fotostudio is namelijk al opgezet en daar worden de kinderen gefotografeerd terwijl ze hun letter fictief vasthouden, er op zitten, er aan hangen, etc. Dan wordt ook een foto genomen van hun letter.

De foto’s van de letter en van het kind worden gecombineerd en samen met alle andere kinderen en letters verwerkt tot een grote A2 poster, waarbij de hele klas in een letterkast staat en vorm heeft gegeven aan het alfabet.

Deze poster wordt gedrukt. Elk kind krijgt ook een A2 poster om thuis op te hangen.

Deze workshop is geschikt voor groep 3 vanaf april. Rond deze periode zijn meestal alle letters van het alfabet aangeboden. Daarom wordt dit project in de periode april-juni uitgevoerd

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

Kunstfort Vijfhuizen (Educatie)
multidisciplinair