1001 Nacht

een dagproject van Spring

Stel je voor: ouders staan buiten te trappelen om hun kroost te zien. Deuren zwaaien open, oosterse muziek klinkt, wierook stijgt op. Je ziet een zaal vol slapende personages: de markt van Fantasia!
Een van de sprekers verwelkomt het publiek. Dan klinkt luid gejammer: de vuilniszakken in het midden blijken bedelaars te zijn! Ze smeken het publiek om een aalmoes. Gelukkig delen de sprekers koekjes uit en zie: de bedelaars zijn weer beter! Al hebben ze nog steeds geld nodig. Dan voorspellen de zigeuners de toekomst aan wie dit wil horen. De wachters van de sultan leiden het publiek met hun stokken naar het centrum van de zaal. De haremkinderen zingen het haremlied en voeren om het publiek heen hun betoverende ´Dans der Duizend Sluiers' op.
Nu wordt het gevaarlijk! De worstelaars beginnen met het 'grootste worstelspektakel van de eeuw'. Brullend laten de geweldenaars elkaar in het stof bijten. Het spektakel eindigt met een K.O. van alle worstelaars, die hierop door de wachters worden weggebezemd. In de vrijgekomen ruimte voeren deze hun stokkendans uit. De voorstelling wordt afgesloten met een wervelende zigeunerdans.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook

De dansers
Dans, Muziek