GEZOCHT! Reynaert de Vos

Een geheel nieuwe theatrale hoorspel-bewerking op rijm tot leven gebracht in de klas.

‘Wat wij u zo vertellen gaan, is wat wij zeker weten van een man die bij zijn voornaam Willem heette… ‘

Dit is de eerste raadselachtige zin van het middeleeuwse meesterwerk Van den vos Reynaerde. Geen ander Middelnederlands literair werk is zo sterk onderdeel van onze culturele identiteit, en met reden! De sluwe vos en de opportunistische, overmoedige hofdieren doen ons denken aan politici, aan machthebbers, en misschien ook wel een beetje aan onszelf..?

Scenes uit het moderne scenario worden in toegangkelijke taal gebracht door de ervaren acteurs en workshopleiders Herman Link en Mirjam Morsch. Laagdrempelige en maatschappijkritisch. Zij gaan met de leerlingen in gesprek over de literaire, historische en actuele relevantie van het werk én hen creatief uitdagen. Centraal hierbij is, in hoeverre je wordt verleidt en gemanipuleerd in je keuzes door wat je zelf graag wilt horen of hebben.

De leerlingen leren over geschiedenis, taal en nepnieuws in de samenleving vroeger en nu. Bovenal zullen zij ervaren dat dit oude verhaal nog steeds springlevend, spannend en hilarisch is.