Jambo Afrika Drums!

Afrikaans slagwerk en zang met Djembé en Doun-doun

Trommelen op Afrikaanse percussie-instrumenten is een laagdrempelige manier om grote groepen samen te laten spelen. West-en Afrikaanse percussie-instrumenten als de djembé, sheckere en doun-doun lenen zich uitstekend om zowel solo als in groepsverband eens lekker uit je dak te gaan in samenspel, pret en groepsgevoel.

Energiek, leerzaam en enthousiasmerend zijn de kernwoorden. De leerlingen werken met de ervaren muzikant en theatermaker Herman Link aan een arrangement waarin ook de Afrikaanse cultuur, taal en zang (Swahili) een rol vervult.

De ritmes worden op een speelse en duidelijke manier aangeleerd en iedereen is al snel in staat de verschillende ritmes en breaks te spelen. Binnen 60 minuten staat er een swingend Afrikaans orkest. Herman Link weet het onderste uit de kan te halen, ook bij de leerlingen waar je het minst van verwacht. Uitstekend geschikt voor een cultuurweek en voor zowel het begin (ter kennismaking) of als een feestelijke afsluiting van het schooljaar.