storytelling Theaterlab - Lucky Day

Een tragikomische theatrale docu over jonge mensen met grote schulden en een diep verlangen weer rustig te kunnen slapen.”

Beschrijving

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Maybe it’s my lucky day: één kraslot van vijf euro, gekregen van een collega. Mijn lippen zijn gortdroog en mijn handen trillen, wanneer ik het laatste vakje open kras met de euromunt in mijn rechter hand. Zou het dan toch? Een klein fortuin, waarmee ik al mijn schulden in één keer af kan lossen. Geen schulden meer. Nooit meer schulden. Eindelijk weer slapen. Eindelijk. Weer. Slapen.

De voorstelling LU€KY DAY is een mix van story-telling, spoken word en muziek, met als thema schulden en geldproblemen bij jonge mensen. Er heerst nog altijd een gedachte  dat personen zelf “schuldig” zijn aan het hebben van schulden en ook het stigma rondom jonge met schulden blijkt nog altijd te bestaan: schuldenaren zijn lui, werkloos, zien zichzelf als slachtoffer en doen zelf niets aan hun problematiek. Onze performers gaan aan de haal met deze opvattingen. Kloppen deze wel of is hier sprake van een single story? Kan jij je verplaatsen in een jonge medeburger met schulden?

Storytelling\Theater Lab is het productiehuis van Storytelling Centre - theatervoorstellingen met (persoonlijke) verhalen als uitgangspunt.