Verliefd

Een informatief verhaal passend bij seksuele vorming en lentekriebels

Beschrijving

We stappen binnen in Hotel Boslust, waar de hoteleigenaar, vader Jan op een dag ineens een jurk draagt. Gasten rennen weg en het hotel dreigt failliet te gaan. Dochter Fiona van 15 deelt al haar meningen over lichamen en over wat je wel en niet doet als je verliefd bent. Zoon Jort van 12 is tot over zijn oren verliefd op Gemma, maar hij weet niet hoe hij haar moet benaderen. De vluchtelinge Ragwa van 17 die tijdelijk in het hotel woont, worstelt met haar droom om profvoetballer te worden.

Een verhaal over natte dromen, over zoenen of niet zoenen, over cultuurverschillen, over homo zijn op het voetbalveld, over liefde en respect, diversiteit en inclusie

Geïnspireerd op jeugdliteratuur van onder andere: Guus Kuijer, Francine Oomen, Sjoerd Kuyper en voorlichtingsboeken van Stichting Rutgers.

Het was super! Marjo doet het heel knap. -Globe CKC

Wat een mooie voorstelling en wat kan Marjo goed spelen en vertellen! Heerlijk om de reacties uit de zaal te horen. Leerkrachten en ouders waren enthousiast over de voorstelling. Cultuurplaats Gilze-Rijen

Marjo Dames vertelt haar verhalen op eigenzinnige, theatrale wijze. Ze kruipt in de huid van de personages en wisselt taal af met spel.