Expeditie Rijksmuseum

Theater en onderzoek over de 17e eeuw

Beschrijving

Waarom wordt de 17de eeuw de Gouden Eeuw genoemd? En waarom staat dit ter discussie? Op het podium van het Rijksmuseum theater beleef je de spannendste verhalen uit de 17de eeuw.

‘Expeditie Rijksmuseum’ is een belevenis. Geïnspireerd door acteurs en door de kunstwerken om hen heen leren leerlingen vanuit verschillende perspectieven naar de geschiedenis te kijken.

Het programma brengt drama en historische beleving en brengt de geschiedenisles letterlijk tot leven. Acteurs spelen de verhalen van Rembrandt, Hugo de Groot en Nova Zembla. Was het een Gouden Eeuw voor iedereen? De leerlingen leren kritisch te kijken naar de kunst in een rondleiding langs omstreden werken. Stellingen worden voorgelegd. Moet het werk van J.P. Coen wel blijven hangen? En: hoe behandel je verschillende perspectieven op de geschiedenis? Na de rondleiding debatteren de leerling over stellingen met als hoofdvraag: Hoe vertel je (als museum) de complete geschiedenis? Een debat dat ook binnen het museum wordt gevoerd. Meer info zie hier.