Rap / Spoken word

Ontdek je talenten en schrijf er een pakkende tekst over

Beschrijving

Hiphop is populairder dan ooit. De hitlijsten worden overspoeld met Nederlands- en Engelstalige rapmuziek. Kanalen zoals YouTube en Spotify maken het eenvoudig om muziek uit te brengen en te ontdekken en de popsterren van nu worden dan ook ontdekt op het internet.
Maar hoe maak je eigenlijk een rap? Wat is een goede flow? Hoe bepaal je je thema en hoe zorg je dat je boodschap overkomt? Dat leer je allemaal tijdens de workshop rap.
De workshop rap kan onder andere ingezet worden om elkaar beter te leren kennen, bepaalde thematiek onder de aandacht te brengen of de muziekles een verrassende invalshoek te geven.

Leerlingen luisteren dagelijks naar woordkunstenaars die op een beat hun tekst ten gehore brengen. Wat gebeurt er als we de muziek weglaten en enkel de tekst laten spreken?
De docent doet een voordracht uit eigen werk, de leerlingen luisteren en kijken naar enkele voorbeelden en analyseren deze. De leerlingen krijgen achtergrondinformatie over spoken word (geschiedenis, technisch). Vervolgens schrijven de leerlingen een eigen tekst over een onderwerp dat voor hen relevant en interessant is en voeren deze als spoken word op.