#INCLUSIVITEIT | Muzikale dansvoorstelling Hand In Hand

LHBTIQ+ antipesten

Beschrijving

De poëtische voorstelling Hand in hand is bedoeld voor alle VO-scholen; die juist voor alle jongeren een veilig onderkomen willen bieden, en ruimte willen creëren zodat zij zich kunnen ontwikkelen vanuit hun eigen authenticiteit.

Is uw school een veilige plek, waar alle leerlingen zich thuisvoelen?

Met ons educatiepakket krijgt u meer inzicht en tools waarmee jullie aan de slag kunnen. Naast dit thema, is het ook een hele mooie voorstelling waarbij belving en beweging gekoppeld wordt aan de personelijke verhalen van de dansers.

De voorstelling doet een beroep op het inlevingsvermogen door mee te voelen met een ander, waardoor de jongeren hun eigen gevoelens in perspectief kunnen plaatsen. Het hokjes denken proberen we los te laten, waardoor alle jongeren, (óók de LHBTI-gemeenschap) meer zichtbaar kunnen zijn, zonder schaamte, in acceptatie naar elkaar en naar jezelf.

Thema’s die naar voren komen zijn; inclusiviteit, LHBTIQ+, zelfacceptatie, respect, veiligheid, liefde, eigenwaarden en groepsdruk.

LHBTIQ+ of hetero je bent het gelukkigste, als je jezelf kunt zijn. Iedereen is anders, dit brengt de wereld meer kleur.