Afrikaanse percussie en zang

De klas als swingend Afrikaans orkest!

Energiek, leerzaam en enthousiasmerend zijn de kernwoorden voor deze workshop. De leerlingen spelen en werken aan een arrangement waarin ook de Afrikaanse taal (Swahili) een rol speelt.

Samenspel, pret en groepsgevoel zijn belangrijk voor een goed resultaat. Trommelen op Afrikaanse percussie-instrumenten is een laagdrempelige manier om grote groepen samen te laten spelen. West-Afrikaanse percussie-instrumenten als de djembé, sheckere en doun-doun lenen zich uitstekend om zowel solo als in groepsverband eens lekker uit je dak te gaan.

Door een speelse maar goed doordachte opbouw worden de ritmes op een prettige en duidelijke manier voor de deelnemers aangeleerd. De leerlingen zijn al snel in staat de ritmes te spelen.