Belcanto

Over opera en de kunst van het klassieke zingen.

Belcanto is een workshop over opera en de kunst van het klassieke zingen. Het doel is leerlingen iets te laten ervaren van deze prachtige manier van zingen, zodat ze een beeld krijgen van zang -en ademtechnieken van de artiesten die deze "topsport" beoefenen.
Belcanto refereert aan een periode uit de 19e eeuw toen er nog geen versterkingsinstallaties bestonden en zangers in operahuizen over het orkest, dat vaak voor het podium is opgesteld, zich hoorbaar wisten te maken voor publiek achter in de zaal, zonder dat ze na elke voorstelling schor waren en een paar dagen uit de roulatie waren. Het heeft te maken met de spieren op je stembanden, deze moet je leren gebruiken en zij doen het zware werk. De workshop Belcanto is ook geschikt voor leerlingen met het keuzevak muziek.