Het Mediafestival Junior Editie

THE NEW REALITY

Met een ontwerpwedstrijd en een kleinschalig festivalprogramma gaat dit najaar het Mediafestival door!

In deze ongewone tijd staan we stil bij het nieuwe normaal. Want dat we voor uitdagingen staan als fileproblemen, milieuvervuiling, snelle digitalisering, dat weten we al langer.  Maar dat we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar door een virus heeft ons behoorlijk verrast! We voelen dan ook de urgentie om met het mediafestival te delen, inspireren en te creëren over deze nieuwe realiteit.
Dit betekent een bomvol festivalprogramma met media kunstwerken en creatieve workshops.

Het mediafestival is coronaproof door beperkte bezoekersaantallen op het festival en een variant met alleen de ontwerpwedstrijd op school. Het programma wordt aangepast naar een online variant als de overheidsmaatregelen daarom vragen.

Mediafestival Ontwerpwedstrijd
Een ontwerpwedstrijd op school. Met een visual (interactieve poster) van de nieuwe sci-fi bioscoopfilm:  ' The New Reality ' geven leerlingen hun eigen blik op de nieuwe realiteit.

De school ontvangt:
- lespakketten met o.a. touch sensoren, led en stroomgeleide inkt
- een workshop van een gastdocent
- begeleidende film

De ontwerpwedstrijd vindt plaats tussen september t/m 6 november 2020
De genomineerde visuals zijn terug te zien op het festival in Het Cultuurgebouw.
Het festival eindigt met een spectaculaire prijsuitreiking op woensdag 11 november!

Mediafestival Compleet ; ontwerpwedstrijd + festivalbezoek
Het festivalbezoek van een dagdeel met een afwisselend 'rotonde' programma van twee workshops, en een tentoonstelling waarbij veel te zien en te beleven is!

-  Ontwerpwedstrijd op school met lespakketten/ workshop/ film ( zie omschrijving hierboven)
-  Bezoek aan kleinschalig mediafestival in Het Cultuurgebouw op 10 of 11 november

De ontwerpwedstrijd vindt plaats tussen september t/m 6 november 2020

Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.

Er is een lesbrief beschikbaar.