Afrikaanse percussie en zang

Maak van de klas een swingend Afrikaans orkest!

Aanbieder

Energiek, leerzaam en enthousiasmerend zijn de kernwoorden voor deze workshop. De leerlingen spelen en werken met Herman Link aan een arrangement waarin behalve de muziek ook de Afrikaanse taal (Swahili) een rol speelt.

Samenspel, pret en groepsgevoel zijn belangrijk voor een goed resultaat. Trommelen op Afrikaanse percussie-instrumenten is een laagdrempelige manier om grote groepen samen te laten spelen. West-Afrikaanse percussie-instrumenten als de djembé en doum-doum lenen zich uitstekend om zowel solo als in groepsverband eens lekker uit je dak te gaan.

Door een speelse maar goed doordachte opbouw worden de ritmes op een prettige en duidelijke manier voor de deelnemers aangeleerd. De kinderen zijn zeer goed in staat in staat de aangeboden ritmes te leren spelen. Vervolgens worden in groepsverband de verschillende partijen door elkaar gespeeld om ze dan weer in elkaar te laten overvloeien. Tot slot leren de deelnemers een Afrikaans liedje te zingen tijdens het spelen, uiteindelijk kan dit muzikale hoogstandje verwerkt in een eventuele presentatie voor andere klassen en/of ouders.

Er is een lesbrief beschikbaar.