Workshop Augmented Reality - VO

Een virtuele werkelijkheid maken met tekst, foto en video.

Wat was het populair, de rage van het spel Pokémon Go, waarbij er een virtuele laag over de werkelijkheid werd gelegd. Of wat dacht je van de filters op Snapchat, waarmee je je eigen gezicht opeens verandert in die van een hondje?

Dit noemen we augmented reality, een vertaling voor toegevoegde of aangevulde realiteit . Aan het beeld van de werkelijkheid elementen worden toegevoegd door een computer.

Abracadabra? Tijd voor een Workshop Augmented Reality!

Leerdoelen
Begrip: Inzicht hebben in de medialisering van de samenleving
Gebruik: Apparaten, software en toepassingen gebruiken
Communicatie: Content creëren
Strategie: Reflecteren op het eigen mediagebruik

Inhoud Workshop
Na een korte introductie over augmented reality gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met iPads en een speciale app.

Elk groepje werkt aan een eigen project waarin relevante tekst, foto of video op het iPad scherm moet verschijnen wanneer de camera op een voorwerp of persoon wordt gericht.

Zo kan een fysieke foto op je iPad scherm tot leven komen en veranderen in een video. De muur met posters over activiteiten en projecten kan worden geupgrade tot een startpunt voor het ontsluiten van allerlei digitale media. Richt je iPad op de informatieposter over buitenschoolse activiteiten en op je scherm zingt het schoolkoor je toe, vertelt de dirigent hoe je je kunt inschrijven en het online registratieformulier verschijnt al op je scherm.

Er is geen lesbrief beschikbaar