Ukelele (combi)

Workshop ukelele in combinatie met moderne apparatuur.

In deze workshop maken de leerlingen kennis met de ukelele, een laagdrempelig instrument dat vrij snel bespeeld kan worden zonder enige vaardigheid te hebben op een snaarinstrument.
De workshopleider vertelt kort over de geschiedenis van de ukelele en hoe de akkoord notatie in zijn werk gaat. Uiteindelijk leren ze een paar akkoorden waarmee ze meerdere liedjes kunnen spelen.
Hierna gaan we de ukelele combineren met moderne apparatuur. De leerlingen kunnen de akkoorden op de ukelele opnemen met een microfoon om dan vervolgens van alles te kunnen doen met dit geluidsbestand.
Zo kunnen ze bijvoorbeeld met andere instrumenten (zoals keyboards, infrarood apparatuur en samplers) een beat onder het geluidsbestand zetten. Natuurlijk mag er ook worden gezongen.

Er is geen lesbrief beschikbaar