Breakdance Workshop - VO

Aan de slag met de basis breakdance skills en freezes.

Beschrijving

Voel die Hip-Hop vibes door je hele lichaam
In de Breakdance Workshop van maX Music gaat een groep jongeren aan de slag met de oldskool basisbewegingen van het breakdance. Vet om te zien, te doen en te leren!

Wat is Breakdance?
Breakdance is – naast rap, dj-en en graffiti - een van de vier disciplines binnen de populaire hip-hop cultuur. De acrobatische dansstijl is veel te zien in films, muziekvideo's en reclames. Een belangrijk element is het battelen waarin dansers elkaar proberen af te troeven met hun moves.

Een gevorderde breakdancer heeft ritmegevoel, conditie, moed en creativiteit. Maar als je net begint, kom je al een heel eind met motivatie en wat lef.

Inhoud Breakdance Workshop
De workshopleider stelt zich voor en demonstreert wat moves van het breakdance. Na een warming up leren de deelnemers de basispassen op het ritme van muziek. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan verschillende overgangen naar het grondwerk dat zo karakteristiek is voor breakdance. De jongeren oefenen met danspassen dicht bij de grond zoals de 6step en de babyfreeze waarbij de danser steunt op een of twee armen en met zijn benen in de lucht stil hangt.

Improviseren
De kring of halve cirkel is het laatste onderdeel van de workshop waarbij de jongeren de gelegenheid krijgen om al het geleerde in praktijk te brengen, en dit te mengen met freestyles, geïmproviseerde bewegingen.

Presentatie
De verschillende passen, moves en freestyles kunnen worden samengevoegd tot een breakdance choreografie die kan worden gepresenteerd aan een publiek.

Lesmateriaal
Er is geen lesbrief beschikbaar