Help, ik ben de baas

Een voorstelling over het thema van de Kinderboekenweek Lekker eigenwijs

Beschrijving

In de komende Kinderboekenweek beleven de eigenwijze Philine en de brave Sam alweer hun vierde avontuur. Na de drie succesvolle voorstellingen van de afgelopen jaren maakt Tg Zwerm opnieuw een voorstelling speciaal voor de Kinderboekenweek 2024: Help, ik ben de baas.

Sam en Philine zijn tijdens de les weer enorm aan het wijsneuzen. Terwijl de meester in de knoop zit met zijn eigen staartdeling, neemt Philine de uitleg over en benoemt Sam tot haar assistent. De meester is het zat: “Als jullie het allemaal beter denken te weten, dan zijn jullie vanaf morgen 
de baas!” Sam loopt liever in de pas. Hij is blij met alle regels die er zijn. Maar Philine ziet haar nieuwe taak wel zitten. Ze heeft grootse en eigenzinnige plannen. Voor de school, voor de buurt, eigenlijk voor heel het land. Philine: de eerste vrouwelijke minister-president én Sam als vice-premier. Maar zijn elke week op schoolreis, elke klas een eigen kok en 6 nieuwe vakken waaronder paardrijden en vlogles wel zulke goede ideeën?

Help, ik ben de baas is een multimediale voorstelling over eigenwijs zijn, verantwoordelijkheid krijgen en kleine veranderingen met grootse gevolgen.

Uitvoerder: Theatergroep Zwerm