Fotoworkshop: Beeldbazen

Maak je eigen portretfoto in de stijl van Frans Hals

In deze fotoworkshop nemen we leerlingen mee langs schilderijen van de beste 'beeldbaas' van 400 jaar geleden: Frans Hals. Hij schilderde alsof het een foto was, in een tijd dat fotografie nog niet bestond. Wat kun je daar van leren? Ontdek hoe je persoonlijkheid, compositie en kleurgebruik verwerkt in je allerbeste foto, want juist deze aspecten maken de werken van Frans Hals zo levendig. Na een korte rondleiding gaan leerlingen zelf aan de slag in onze fotostudio. Daar maken ze hun eigen zelfportret.

Werk je in de klas met een thema? Zoals bijvoorbeeld: Culturele identiteit, geschiedenis, diversiteit en inclusie, helden, rolmodellen, kunstenaars,  Mediawijsheid en digitale technologie, vergankelijkheid, samenleven, lekker eigenwijs!, leesbevordering, zaakvakken, didactiek methodes of vak integratie.

In veel gevallen kunnen we binnen het standaard programma een specifiek onderwerp extra uitlichten. Neem voor meer informatie contact op met meet@franshalsmuseum.nl