Naar de top van de Mont Blanc

Ontdek het topje van de Mont Blanc en onderzoek luchtdruk, geluid en magnetisme

De Mont Blanc beklimmen om het hoogste puntje van Europa te bereiken? Helemaal niet nodig. In Teylers Museum ligt het topje gewoon in een vitrine! Horace de Saussure nam het in 1787 mee, toen hij als een van de eersten de berg beklom om natuurkundige proeven te doen.

De leerlingen maken op speelse wijze kennis met de nieuwsgierigheid van een onderzoeker. In een activerende rondleiding ontdekken ze de verhalen bij het topje van de Mont Blanc en de bijbehorende maquette. In het Educatief Paviljoen doen ze verschillende proeven met luchtdruk, geluid en magnetisme. En onderzoeken en passant of je liefde misschien ook wel kunt meten.

Leerlingen:

• bezoeken museumzalen, waaronder de Ovale Zaal en doen proefjes in het Educatief Paviljoen
  • leren over de eerste wetenschappelijke beklimming van de Mont Blanc
  • doen onderzoek en werken samen
  • krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed