Bibliotheekbezoek groep 1, 2 en 4

Activiteiten leesbevordering

Kom met je groep naar de bibliotheek om een impuls te geven aan lezen en leesplezier! Wij verzorgen een programma toegespitst op jouw groep. Ontdek zo met je leerlingen de wereld en de mogelijkheden van de bibliotheek. Voor deze bezoeken zijn per bezoek 5 ouders nodig voor de begeleiding van de activiteiten.

Bezoek groep 1-2: Bij dit bibliotheekbezoek ligt de focus op voorleesplezier en vertrouwd raken met de bibliotheek. Na een gezamenlijke speelse start met voorlezen, doen de kinderen - onder begeleiding van ouders – aantrekkelijke activiteiten in de bibliotheek die te maken hebben met lezen en boeken.

Bezoek groep 4: Bij dit bibliotheekbezoek draait het om verschillende soorten boeken: eerste leesboeken, A-boeken, informatieboeken, gedichten en strips. De klas start met een klassikale werkvorm waarin ze kennismaken met deze boekensoorten. Hierna zijn er aantrekkelijke activiteiten in de bibliotheek rondom de verschillende soorten boeken.

Voorwaarden: annulering van een bibliotheekbezoek kan kosteloos tot 4 weken voor de geplande datum. Hierna is de inschrijving bindend.