Bouwen Maar

lessenserie over architectuur

Beschrijving

‘Bouwen Maar’ is een digitale lessenserie over architectuur.

Aan de hand van 10 thema’s worden de leerlingen meegenomen langs de wondere wereld van de bouwkunst en leren de kinderen over stromingen, technieken, materialen, architecten en hun ontwerpen. Er is in elke les een koppeling met het rekenonderwijs, techniek en de 21st century skills.

De videolessen zijn click n play, met werkbladen en handleiding en resulteren in een les van 45-60 min, met genoeg verdiepingsmogelijkheden. Na de videoles volgt het architectenlab, een technisch uitdagende, beeldende les die creativiteit stimuleert aan de hand van 3-dimensionale werkvormen.

In totaal levert ‘Bouwen Maar’ je 20 lessen op, waarbij het thema van elke les wordt gebruikt om de legpuzzel van architectuur compleet te maken.

De lessen kunnen in willekeurige volgorde worden gegeven, of als serie voor thematisch onderwijs, of zelfs de theoretische rode draad voor je beeldende lessen!

Een ding is zeker, na het doen van ‘Bouwen maar!’ zullen kinderen met andere ogen kijken naar de wereld van de bouwkunst.

De school krijgt een jaarabonnement op www.bouwenmaar.nl waarbij alle bovenbouw groepen on

Lesmateriaal