Protoon Music BOX

Stap in de unieke mobiele opnamestudio van Protoon Music en maak kennis met de Protoon Music BOX!

In deze unieke workshop componeren leerlingen met elkaar, razendsnel en op zeer innovatieve wijze, hun eigen muziekstuk. Zij sturen zelf de opnames aan, spelen de muziek in en bepalen de opbouw van de muziek. De deelnemer is muzikant, beatmaker en producer in één.

Elke denkbare geluidsbron is hierbij te gebruiken. Of het nu instrumenten zijn, je stem, samples of een geluid wat je ter plekke opneemt, bijv. een krakende deur of een druppelende kraan, overal kan mee gecomponeerd worden!

Deze speciaal ontwikkelde techniek, door Protoon Music, werkt aan de hand van beeldherkenning. Iedereen is in beweging, zitten achter een computer is er niet bij.

De gemaakte muziekstukken zijn na afloop te beluisteren en te downloaden op de site van Protoon Music.

In deze workshop zit een vorm vakintegratie, waarin muziek en mediawijsheid en digitale technologie centraal staan.

Kinderboekenweek 2024 (2 t/m 13 oktober 2024)
De workshop is ook uitermate geschikt voor de Kinderboekenweek 2024 met het thema 'Lekker eigenwijs!'. De leerling mag zelf een muziekstuk maken en lekker doen wij hij/zij zelf wilt.