Slapstick

Grappige slapstick filmpjes maken op de iPad

Bij deze workshop nemen we de klas mee terug in de tijd naar het begin van de film. Hoe zagen de eerste films er uit? We besteden hierbij speciale aandacht aan de slapstick film. Waarom waren de films van Charlie Chaplin zo populair? Hoe kan het dat we deze zwart-wit films zonder geluid nog steeds grappig vinden?

Groep 5-6-7-8 (180 min) De kinderen gaan na het kijken en bespreken van de voorbeelden aan de slag met het maken van hun eigen slapstick filmpjes. Uitglijden over een bananenschil, struikelen over je eigen voeten of in slaap vallen tijdens het eten? Leerlingen bedenken in groepjes grappige slapstick sketches. Vervolgens maken ze een storyboard en nemen ze de filmpjes shot per shot op. Na de opnames leren ze hoe ze hun filmpjes kunnen monteren op de iPad. We sluiten de workshop af met een presentatie van de gemaakte filmpjes.

Groep 1-2-3-4 (90 min)Voor de jongere kinderen hebben we een aangepast programma waarin de aandacht ligt op het slapstick-acteren. Hoe kan je iets uitbeelden als je geen geluid mag gebruiken? Nadat we geoefend hebben met het uitbeelden van verschillende emoties mogen de kinderen allemaal een eigen korte sketch uitbeelden die gefilmd wordt. We sluiten de workshop af met een presentatie van de gemaakte filmpjes.