Macbeth

De Schotse generaal Macbeth krijgt na het winnen van een belangrijke veldslag van drie vreemde zusters een voorspelling te horen: “de Schotse koning zal hem belonen met een adellijke titel.”

Beschrijving

Als die voorspelling kort daarop uitkomt, ontstaat bij Macbeth grote verwarring door een tweede voorspelling die de vrouwen deden: “Macbeth zelf zal koning van Schotland worden.”

Macbeth komt voor een moeilijke keuze te staan: zal hij afwachten tot het lot hem kroont of zelf de macht grijpen door de zittende koning uit de weg te ruimen?

Aangezet door zijn vrouw en een brandende ambitie neemt hij bezit van de troon. Maar de droom van het koningschap blijkt een nachtmerrie.  Overmand door angst voor ontmaskering en schuldgevoel, ontpopt hij zich tot een ware tiran.  Wanhopig probeert Macbeth om nog meer duistere voorspellingen die hem zijn gedaan te ontlopen.

Is er nog een weg terug?
Is het te laat om nog te kiezen voor het goede?

Joris Lehr is Virtuoos! Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater