Hadassa, ster van Perzië

Spannend verteltheater over mogen zijn wie je bent. De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden.

Beschrijving

Ook Hadassa, het nichtje van de poortwachter wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier dan ze al is en de koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar dan is er nog Haman, de eerste minister. Een ijdele kwast, die een nieuwe wet heeft laten maken, waarin staat dat alle poortwachters moeten buigen voor hem, de grote Haman. De oom van Hadassa weigert dit en Haman wordt zo woest dat hij hem wil doden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa haar oom te redden van een wisse dood. 

John de Winter vertelt een eigen bewerking van het boek Esther. Een verhaal dat nog steeds van alle tijden is en gaat over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent. Met slechts enkele rekwisieten maar met een arsenaal aan stemmen, brengt John alle karakters in deze vertelling tot leven.

John de Winter maakt buitengewoon boeiend en beeldend jeugdtheater. Vaak kiest hij voor een bestaand verhaal als vertrekpunt. Zijn prachtige stemgebruik met de oneindige variaties is inmiddels beroemd aan het worden, de typetjes die hij hiermee kan neerzetten zijn onvergetelijk.