'Het verhaal van Nederland' ....gedanst!

Dansproject over de geschiedenis van Nederland

Beschrijving

De dramaserie 'Het verhaal van Nederland' vormt de basis voor dit bijzondere dansproject. De inmiddels veelgeroemde serie vertelt de geschiedenis van het land waarin we wonen, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich er vestigden tot nu. In dit dansproject gaan de leerlingen nu zelf met deze geschiedenis aan de slag en wel door er over te dansen!

In 2 repetities wordt met iedere groep een dansscène ingestudeerd die refereert aan een periode uit die geschiedenis. Op de dag van de voorstelling heeft iedere groep eerst een afzonderlijke generale repetitie.Tenslotte komen alle groepen en dansonderdelen bij elkaar in een mooie voorstelling over de geschiedenis van Nederland. 

Dansonderdelen: Jagers & boeren, Romeinen & Bataven, Friezen & Franken, Ridders & graven, Pestlijders & predikanten, Geuzen & papen, Kapers en kooplui, Patriotten en Prinsgezinden, Pioniers  & paupers, Bevrijders & bezetters.

Afhankelijk van het aantal groepen wordt een keuze gemaakt uit de dansonderdelen. Per voorstelling maximaal 9 groepen. Bij meer groepen meer voorstellingen!            

Dit project leent zich bij uitstek om in te zetten bij de zaakvakken/wereldoriëntatie.