DOOLHOF

Over Roodkapje, Hans en Grietje en andere sprookjes over bang zijn en verdwalen.

Een bos. Een stad. Een grote winkel. Paden die we beter niet kunnen en eigenlijk ook niet mogen bewandelen en dingen die we absoluut niet mogen doen. En toch willen we het. Omdat we nieuwsgierig zijn. En omdat we niet altijd zin hebben om ons aan de regels te houden. Want hoe zou die wolf
er in het echt uitzien? En is er heus een huisje van snoep? Of wat zou er gebeuren als je op die grote rode knop drukt? Krijg je spijt? Had je beter naar je moeder kunnen luisteren? Of gaat er een wereld voor je open die je anders nooit had ontdekt?

In DOOLHOF gaan de acteurs en actrices verdwalen. Verdwalen door sprookjes. Door spelregels. Door angsten. En door bange herinneringen.
En wie de eindstreep haalt..... dat weet niemand.

Een visueel uitdagende en spannende voorstelling over ouderwetse sprookjes, nieuwerwetse herinneringen en opgelegde moralen waar we vanuit het
hier en nu korte metten mee maken.

Deze voorstelling bevat een nagesprek waarin de acteurs met de leerlingen in gesprek gaan over hoe ze de voorstelling hebben ervaren en over thema's uit de voorstelling en theaterbeleving.