Anne, 12 jaar, wordt een groot succes

Als kind probeer je je best te doen om te zijn zoals iedereen om je heen wil dat je bent. En dan, op een dag, klopt je buitenkant niet meer met je binnenkant.

Beschrijving

Anne wil een doorslaand succes worden. Maar hoe kan je knapper, ouder, stoerder en slimmer overkomen dan je bent? Hoe kan je erbij horen? Indruk maken? Welke houding moet je aannemen? En is dat dan liegen? Of moet je juist jezelf zijn? En wat is jezelf zijn eigenlijk? Doen wij niet allemaal ook maar wat?

Als Alice in Wonderland neemt Anne je in deze vermakelijke en interactieve voorstelling vol spelplezier en fantasie mee in een experiment naar alle diversiteit die ze in zich heeft en zet alle mogelijke Annes op een rij. Ook de lelijke. In de hoop dat ze de Anne vindt die het publiek fantastisch vindt. Of degene die ze eigenlijk is.

Als kind probeer je je best te doen om te zijn zoals de volwassenen om je heen willen dat je bent. Je draagt de kleren die je moeder voor je koopt omdat ze die je leuk vindt staan. Als je vader zegt dat je een retegoeie voetballer bent, dan probeer je dat te zijn.

Op andere kinderen maak je een indruk en je wordt beïnvloed. Want je bent al snel te kinderachtig, te saai, te slim, te kattig, te jongens- of te meisjesachtig, dus dat is oppassen geblazen. Je gaat je een houding geven.

En dan, op een dag, klopt je buitenkant niet meer met je binnenkant.

Uitvoerder: Wildpark i.s.m. Anne van der Steen